Схуднення на крупах.
Гречана та круп'яна дієти завжди вважалися класикою схуднення. Всім відомо, що на такому харчуванні маса тіла швидко йде, крім того, вважається, що подібний раціон харчування чистить організм. Багато хто висидів на гречці тиждень, а справжні герої вихваляються, що провели на кашах цілий місяць. Нарешті це класика: пісне меню — це супи та каші, та й простий народ історично вважав каші основою свого раціону, інформує Ukr.Media.
Почнемо з того, які плюси є у такого режиму харчування
Гречка та багато інших круп складаються з про складних, чи повільних вуглеводів, які досить довго засвоюються організмом. Це допомагає залишатися ситим довгий час і рідше відчувати голод.
Сто грамів вареної на воді крупи, наприклад гречки або вівсянки, це не більше 80-90 кілокалорій, причому смак такої їжі дуже швидко набридає і людина починає приймати їжу, тільки коли дійсно голодна.
У таких умовах досить швидко створюється дефіцит калорій у раціоні, і маса тіла починає швидко знижуватися.
Що стосується "очищення організму", то на думку сучасних лікарів, чищення нашому організму взагалі не потрібні, а ефект оздоровлення на дієтах спостерігається завдяки відсутності шкідливого впливу на нього тих чи інших речовин, а не за рахунок "очищення всіх систем".
Зрозуміло, харчуючись кашами ви будете здоровішими, ніж харчуючись якою-небудь шкідливою їжею, напівфабрикатами і фастфудом, оскільки так ви уникнете інтоксикації організму отруйними речовинами.
Також ця дієта підходить виразникам, адже голодування або суто білкова дієта при деяких захворюваннях шлунка протипоказані.
На цьому плюси цієї дієти закінчуються і ми переходимо до мінусів
При переході на низькобілкову і низькокалорійну дієти, маса тіла людини різко знижується. Дослідження показали, що при такій дієті маса втрачається насамперед за рахунок води, що міститься у клітинах організму.
Але втрата кілограмів зовсім не означає, що було втрачено жир. Харчування крупами не забезпечує організм людини всіма необхідними амінокислотами, жирними кислотами та вітамінами, а це призводить до втрати м'язової маси та кісткової тканини.
Ми можемо спробувати забезпечити себе білком, навіть веганським, але тоді в меню доведеться додати десятки інших продуктів. Таких як боби, квасоля, горошок, нут, кіноа, всілякі горіхи. Іноді це досить екзотичні та не дешеві продукти, які вже не вписуються в поняття простої та доступної дієти.
Наслідки
Це захворювання, пов'язані з втратою м'язової маси, наприклад, болі в суглобах і хребті, стійко високий рівень кортизолу і викликане ним погіршення обміну речовин. Ще порушення постави та ходи, зниження рухливості та рівня енергії протягом дня.
Хвороби, що виникають при атрофії кісткової тканини (остеопороз). З віком ми втрачаємо щільність і масу кісткової тканини, але монодієти та відсутність фізичних навантажень можуть посилити та прискорити негативні зміни у скелетних тканинах.
Варто також попередити, що подібна дієта може бути протипоказана при цукровому діабеті, а також абсолютно неприпустима для вагітних і мам, що годують.
Висновки
Щоб зберегти свої м'язи, кістки та органи при схудненні та навіть покращити їх стан, знижуйте вагу на збалансованому харчуванні. У меню мають бути всі основні макро- та мікроелементи. Для цього потрібно їсти не тільки гречку, а й рибу, філе птиці, сир, різні олії, небагато фруктів і, звичайно ж, овочі.
Залиште відповідь