Як швидко схуднути, вживаючи броколі

За допомогою вживання броколі можна досить швидко схуднути.

Хрустка і смачна броколі чудово поєднується з будь-якими стравами. Це не просто корисна і поживна капуста, але відмінний засіб проти зайвої ваги. Броколі, що володіє необхідними поживними речовинами і невеликою кількістю калорій, можна назвати одним з головних суперфудів і помічників у питаннях схуднення, інформує Ukr.Media.

Що робить броколі такою корисною

У броколі міститься маса мінералів, таких як калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк і натрій, а також вітаміни B1, B2, B6, E і вітамін C, провітамін A. Ці поживні речовини підтримують усі життєво важливі функції організму, броколі також зміцнює імунну систему і має протизапальну дію. Дослідження довели, що броколі може знизити ризик розвитку раку грудей і простати, а також раку товстого кишківника.

Дієта з броколі: як овочі допомагають схуднути

Тим, хто хоче скинути кілька кілограмів, слід регулярно їсти броколі. У 100 грамах броколі міститься лише 25 калорій, цей овоч є одним з найбільш низькокалорійних. Водночас броколі містить багато цінної клітковини, яка надовго збереже відчуття ситості і попередить появу тяги до їжі.

Клітковина також дозволяє організму розщеплювати жири, що оточують наші внутрішні органи. Вживання більше десяти грамів клітковини на день може зменшити кількість жиру на животі на чотири відсотки. За даними німецького товариства харчування (DEG), жінкам рекомендується споживати 30 грамів клітковини на день. Броколі містить близько трьох грамів клітковини на 100 грамів. Звичайно, не слід забувати, що інші види овочів також містять клітковину і вітаміни, до того ж одноманітна дієта не має сенсу і завжди закінчується зривом.

Смачна і здорова втрата ваги

Схуднення за допомогою броколі ефективне не лише через низьку калорійність і високий вміст клітковини: броколі містить сульфорафан, вторинну рослинну речовину, яке надає детоксикуючий і антиоксидантний ефект на організм. Він активує перетворення "шкідливих" білих жирових клітин на "корисні" бурі жирові клітини, що у підсумку призводить до зменшення кількості білого жиру.

Джерело